Screenshot 4
Ανακοινώσεις Γενικά Δράσεις Εκπαιδευτικά προγράμματα

eTwinning vol. 1

Το σχολείο μας συμμετέχει σε δύο προγράμματα eTwinning με τις τάξεις του Ε1 και τη ΣΤ. Οι συνάδελφοι Ευαγγελία Μαραγκάκη, Φρουδαράκη Μαρία και Ειρήνη Κατσιαμπή ετοίμασαν την 1η δράση για το πρόγραμμα “Making new friends” του Ε1.Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από την Ειρήνη Κατσιαμπή και περιγράφει την τόσο όμορφη δράση τους. Μπράβο στα παιδιά μας και στις δασκάλες τους!

Σήμερα, μπήκαμε σε μια χρονομηχανή και γυρίσαμε για λίγο πίσω. Τότε που δεν είχαμε ίντερνετ, πληκτρολόγια και βιντεοκλήσεις. Τότε που χρειαζόμασταν μολύβι, χαρτί και πολλή υπομονή για να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους που έμεναν μακριά.
Στα πλαίσια του προγράμματος “e-twinning making new friends”, οι μαθητές του Ε1 συστήνονται σε μαθητές από διαφορετικά σχολεία, εντός και εκτός Ελλάδας. Συγκεκριμένα, τα παιδιά έγραψαν γράμματα περιγράφοντας τους εαυτούς τους. Ανέφεραν τα χόμπι τους και έφτιαξαν μια ζωγραφιά. Έπειτα, αφού τυπώσαμε αντίγραφα, τα βάλαμε σε φακέλους, κολλήσαμε χρωματιστά γραμματόσημα και τα ταχυδρομήσαμε.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουμε 5 σχολεία. Ένα στη Θεσσαλονίκη, δύο στην Πολωνία και ένα στην Ισπανία. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έναν πιο έμμεσο τρόπο επικοινωνίας, που καλλιεργεί την προσμονή, εξάπτει την περιέργεια και τα φέρνει κοντά με διαφορετικές χώρες και ανθρώπους.
Αφού λάβουμε τις απαντήσεις των παιδιών το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τη δημιουργία βίντεο, περισσότερη φαντασία και μεγαλύτερη χαρά.”